Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Το όνειρο όλων των επιστημόνων που ασχολούνται με την ρομποτική , είναι κάποια στιγμή τα ρομπότ να μπορούν να μιλούν και να σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο όπως οι άνθρωποι. Μέτα από χρόνια ερευνών δοκίμασαν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα αλλά ποτέ ως τώρα δεν έχουν καταφέρει να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.Πλέον η ρομποτική έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να δοκιμάσουν να προσεγγίσουν το θέμα από μια νέα σκοπιά. Αντί να μάθουν ένα ρομπότ να συμπεριφέρεται και να σκέφτεται όπως ένας ενήλικας, αποφάσισαν να το διδάξουν από το μηδέν, όπως διδάσκεις ένα μωρό στα πρώτα χρόνια της ζωής του





Πως θα σας φαινόταν αν αντί για ένα μεγάλο κατάστημα με ηλεκτρονικά , στο μέλλον πηγαίνατε στο γιατρό για να πάρετε κινητό; Απίθανο; Όχι και τόσο. Ο σχεδιαστής Jim Mielke κάπως έτσι βλέπει το μέλλον στα κινητά τηλέφωνα και σε διάφορα άλλα gadget.









Ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουμε παρουσιάσει ξανά από αυτό το blog. Αλλά μιας και κάνουν εκτός από καλό στο περιβάλλον ,καλό και στην τσέπη μας δεν χάνουμε την ευκαιρία να παρουσιάζουμε ότι είναι καινούριο και πιο εξελιγμενο στον τομέα αυτό.
Το Trev λοιπόν είναι ένα ηλεκτρικό (όχι υβριδικό) αυτοκίνητο. Πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε ότι τα υβριδικά είναι καλά προς το παρόν ,αλλά ουσιαστικά για εκτός πόλης διαδρομές είναι σχεδόν το ίδιο ρυπογόνα με τους προκατόχους τους. Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή αυτά που βασίζονται σε καθαρές πηγές ενέργειας είναι το μέλλον.

Με τον ρυθμό της ολοένα και αυξανόμενης κατανάλωσης ενέργειας στον πλανήτη , οι πόροι έχουν αρχίσει και εξαντλούνται (πετρέλαιο,και γενικώς ορυκτά καύσιμα) ,το οποίο οδηγεί αναπόφευκτα σε αύξηση των τιμών και προβλήματα τα οποία δύσκολα επιλύονται. Ο Δυτικός κόσμος με την ολοένα αυξανόμενη όρεξη για ενέργεια, σιγά σιγά αποστραγγίζει τον πλανήτη και το μέλλον δυστυχώς δεν φαίνεται ρόδινο.
Η μόνη λύση λοιπόν είναι η στροφή του ανθρώπου προς πηγές ενέργειας οι οποίες είναι (όπως τις χαρακτηρίζουμε) ανανεώσιμες. Ηλιακή ενέργεια, αιολική, ενέργεια από τα κύματα της θάλασσας, γεωθερμική κ.α.








Δεν υπάρχουν σχόλια: